Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
23. oktober 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Guidebok
for
Den smale vei

      

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


På pilegrimsferd med lama
15.06.2007 00:09
Rune Gjerdingen var en av de seks fra Bastøy som gikk til Nidaros sist høst. St Hans aften legger han ut på en ny tur, og han går ikke alene!

Prinsen sammen med sin eier Helge, og sin nye venn Rune

Et spesielt innslag på denne turen er at Rune skal ha med seg en lama på sin vandring, forhåpentlig helt frem til målet. Han har besøkt Prinsen, som lamaen heter, hjemme på gården i Telemark, og det virket som om de ble gode venner. Prinsen skal være et snilt og medgjørlig dyr, som også kan bære noe av Runes pakning under ferden. I følge eieren, Helge Rorgemoen, finner Prinsen selv det han ønsker å spise underveis, og han dilter av sted i det tempoet som hans herre bestemmer. Kort sagt, et ideelt dyr for pilegrimsvandring! Lamaer er vant til å ta seg frem i meget ulendt terreng, og skulle dermed være spesielt egnet for pilegrimsvandring oppover Gudbrandsdalen. Riktignok kan det bli en utfordring å få han til å klatre over de mange sauegjerdene, men noe må jo Rune og Prinsen få å bryne seg på underveis.

 Vi ser ikke helt bort fra at Rune og Prinsen kommer til å vekke en viss oppsikt der de trasker sammen oppover fortauet fra Middelalderparken i Oslo, venter på grønt lys på Galgeberg, tar seg en liten pause på Fyrstikktorget, spiser matpakke og godgjør seg av blomsterbedet ved Furuset kirke, snuser inn osen fra alle St Hans-grillpølsene i Groruddalen og stiller opp i resepsjonen den første natten på Olavsgård hotell. For ikke å snakke om når de kommer ruslende sammen gjennom Trondheim by og frem til Katedralen.

Fra Eidsvoll til Hamar vil en gruppe konfirmanter fra Enebakk delta i vandringen, og ellers  ser gjerne Rune og Prinsen at folk henger seg på underveis og blir med en dag eller to. Rune ser i alle fall frem til mange gode møter med mennesker underveis. Han har ikke lagt opp noen detaljert dagsplan, men må være fremme til Jakobsdagen 25. juli. Da er han hedersgjest og skal heises opp i Nidarosdomens vestvegg for å bekranse Jakobs-statuen. Dette skjer hvert år på denne dagen, og sjelden har det vel vært et riktigere valg av person til å utføre dette ærefulle oppdraget enn nettopp i år. 


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.