Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
20. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

NB! Pilegrimskontoret holder stengt onsdag 21 november

Velkommen til
adventsfest
onsdag 5 desember

         

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Bli med på eventyr-reise til Georgia i Kaukasus våren 2007
24.10.2006 21:00
Pilegrimskontoret inviterer til 8 dagers medlemstur i Nansen og Hamsuns eventyr-rike. Du blir med på en ferd få nordmenn er forunt.

Turen går til det hellige Kazbekfjellet i øst, til overdådige og dramatiske naturopplevelser, til bortgjemte daler med 1000 år gamle klostre og kirker, til Gamle Tblisi der tiden synes å ha stått stille i 200 år. Du opplever et land uten turister, men med utrolig gjestfrihet, hvor vinen flommer, hvor kvinnene er blant de vakreste i verden og mennene synger som engler.
Vi kommer ikke til å gå mye og langt, men vi tar noen timer gatelangs i trebebyggelsen i Tblisi og på stier opp til Treninghetskirken i Kazbek. Akkurat denne turen krever godt fottøy og varme klær. I mai er det vårvarmt.  Husk solbriller og skaut for kirkebesøk. Du trenger ikke vaksinere deg. Maten er særs god og allsidig. Rødvin er et eget kapittel. Georgia er trygt å reise i, folk er hyggelige og gjestfrie. De fleste snakker ikke engelsk. Kan du synge så er dette landet for slikt. I Tblisi finner du spesielt fine metallikoner, tepper, billedkunst, vin og kaviar.
På denne ferden skal vi ikke stresse, men stoppe ofte, spise godt og ha tid til å bli kjent med folk og land. I Tblisi, går vi på teater, musikk-og folkloristiske arrangementer hvis det finnes slik tilbud (følg ellers med på vår  hjemmeside – jeg legger ut stoff  om Georgia i nærmeste fremtid).
 
Program:
Dag 1) Vi gjør oss kjent i Gamle Tblisi. Vi starter turen ved den 10 meter høye statuen av Moder Georgia som står på en høyde over byen. Herfra ser vi dusinvis av eldgamle kirker. Vi fortsetter mot Narikala-festningen, tar ned ved det tyrkiske badet. Besøker Anciskati-basilikaen og Sion-katedralen, besøker gamle synagogen og fortsetter forbi karavanserai-bygningen, der kamelene før lastet av silke og krydder. Vi går til Hotel London der Hamsun bodde og besøker også nabohuset der Dagny Juel ble myrdet. Vi tar egen buss opp til byens frodige matmarked nær jernbanestasjonen. Dette markedet er verdt turen alene og byr på alt - fra maskinpistoler til russisk kaviar og gull.
 
Dag 2-3) Vi reiser inn i Kaukasusfjellene på nokså slitne veier, til det berømte hellige Kazbeki som er ca. 5500 meter høyt. Underveis stopper vi i den hellige byen Mtskheta med sin vakre befestede katedral. Det tar omkring 4-5 timer til Kazbeki på veier med store utsyn. I Kazbeki vil vi overnatte i enkle gjestehus. Neste dag besøker vi Treenighetskirken under det mektige Kazbeki og returnerer til Tblisi.

Dag 4-5) Vi drar ut til Telavi i Kakheti-distriktet og besøker gamle kirker i vakker natur nær grensen til Iran. Vi kommer til å gjøre noen stopp underveis, bl.a. skal vi besøke Chavchavadze-godset og Ikalto-klosteret. I Kvareli blir det besøk på vingård inkludert vinsmaking. Vi overnatter i Telavi.
 
Dag 6-7) Vi drar til Kutaisi. Underveis besøker vi Gori, Stalins hjemby. Vi tar en kort tur innom Stalinmuseet før vi fortsetter til Kutaisi på veier i vakre landskaper, og inn på et trivelig gjestehus i Kutaisi. Byens katedral ligger i ruiner, men kneiser vakkert på et høydedrag. Neste dag reiser vi til kirkene i Gelati og Motsemati - begge vakkert beliggende i storslagen kaukasisk natur. Deretter returnerer vi sakte til Tblisi.

Dag 8) Siste dagen er det tid for museumsbesøk, handling, tyrkisk bad, etc.
 
NB: Programmet er foreløpig. Turen arrangeres i samarbeid med Levon Travel (som vi har reist med bl.a. i Armenia). Vi flyr med Austrian Airlines og mellomlander en kort stund i Wien. Vi har egen engelsktalende guide i Georgia. Alle spørsmål vedrørende Georgia stilles til Eivind ( tlf 22 33 03 11)  Det vil trolig bli stor pågang til turen, nøl derfor ikke med påmeldingen.
Prisen for eventyret  er ca kr 16000,  mer enn halvparten  av  kostnadene går med til flytransport og jeg  gjør dette uten honorar -det er derfor et meget godt  tilbud. Dette er også en pionerferd. Minimum antall deltagere er 15. Jeg er reiseleder og kan love en reise som på høyde med turene våre til Armenia og Syria.

EL


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.