Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
15. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

OBS: Pilegrimskontoret holder stengt torsd 15 november

Nettverksmøte
med innspill til
ny langtidsplan

       

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Takk til alle som støttet de innsattes pilegrimsvandring
27.09.2006 00:12
Det er mange som fortjener en stor takk for deres bidrag til den vellykkede vandringen

Vandringen med innsatte til Trondheim ble tett fylt av mediene som inkluderte NRK-fjernsyn, TV2, TV-Norge, diverse radiokanaler, riks- og lokalaviser, samt flere fagtidsskrifter. Løssalgsavisene derimot glimret med sitt fravær, det skyldtes naturligvis at ingen kjendiser var involvert, og at skandalene uteble. Vi som ledet vandringen takker alle journalister som dekket saken på en etterrettelig måte. Den fine medieomtalen skapte en god atmosfære rundt pilegrimene som utelukkende ble møtt av vennlighet langs veien. Folk håndhilste og pratet, bilister tutet vennlig, invitasjoner til kaffe og mat var vanlig. For karene var dette en ny virkelighet, nemlig å bli møtt med respekt og godhet. Det motiverte alle til å gjennomføre den lange og slitsomme vandringen.

Spesiell takk også til Randi og Harald Thorshaug på Jessheim, Vandrerhjemmene i Hamar og Lillehammer, sokneprest Gillebo i Ringsaker, Gunnar Ringlund i Ringebu, Ivar Norderum og Kjell Kjorstad i Sør Fron, Øystein Uhlen ved Jørundgard i Nord-Sel, Grethe Skaug Torsteingard fra menigheten på Dovre, menigheten på Skaun, Pilegrimsfellesskapet St. Olav og stor takk til pilegrimsprest Vidar Halaas og biskop Finn Wagle. Takk også til våre venner og verter på Skåden, Glomstad, Budsjord, Bøaseter, Hæverstølen, Meslo og mange andre.

Vandringen med innsatte ga mange bieffekter, bl.a. å avdemonisere en gruppe mennesker som er marginalisert, og vise at de innsatte ser ut som folk flest, og at de oppfører seg som folk flest. Vandringen viste at de innsatte tok ansvar, og var villig til å vedkjenne seg sine handlinger. Det er ofte en forutsetning dersom man mentalt skal bli ferdig med en uheldig fortid - for å kunne se fremover, og starte opp på nytt med blanke ark.

En journalist som intervjuet Røkke i forbindelse med korrupsjonsanklagene bemerket tørt at han hadde mer til overs for ”botspilegrimene” våre enn Røkke som nektet å ta dommen innover seg.

Vandringen viste også at de innsatte hadde stor mestringsevne og var tilpassningsdyktige. Den månedslange turen til Trondheim fungerte som en ”rite de passage”, dvs. som overgangsrite, fra soning til frigivelse, i hvert fall for to av karene. Vandringen ble også en suksess, ikke minst takket være entusiastiske betjenter fra Bastøy og fengselsdirektør Øyvind Alnes som var villig til å tenke nytt. Takk også til Tormod Berger som fulgte oss hver dag med sine dagboksnotater, og til Anne Rygh Pedersen ved Justisdepartementet.

Eivind Luthen


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.