Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
21. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

NB! Pilegrimskontoret holder stengt onsdag 21 november

Velkommen til
adventsfest
onsdag 5 desember

         

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Pilegrim for en dag i Østfold!
20.09.2006 22:00
Det skjer noe i Nedre Glomma regionen , nå får du muligheten for å kunne være ”pilegrim for en dag”.

Som et ledd i den årlige Kulturuken i Metodistkirken, Fredrikstad, hvor årets tema er Vandring i en forunderlig have…  vil det i år bl.a. bli arrangert en enkel pilegrimsvandring fra Sarpsborg til Fredrikstad. Det er to aktive frilufts- og gågrupper i Metodistkirken, Fredrikstad og disse vil danne stammen i  "vandringsfolket”, så bli med du og.

Kulturuken starter fredag den 22 sept. kl.1800 med åpning av kunstutstilling, med arbeider av kunstnerne Mai Povenius, maleri, og Lillian Vedvik og Vibeke Åmli, keramikk. Åpningen skjer ved varaordfører Kari Agerup, Fredrikstad kommune og kåseri av Eivind Luthen med tittel Pilegrimsvandring – i vår tid ?

Opplegget for vandringen blir kirkebesøk underveis med historie, musikk og stillhet i de forskjellige kirker vi stanser ved. Lørdag 23 september begynner vandringen, som  tar utgangspunkt i det historiske faktum at det er 150 år siden Metodistskirken ble etablert i Norge, og først i Sarpsborg av  Fredrikstadmannen  O.P.Petersen. I tillegg til ” å ha enda mer med tilbake”  starter vi ved Borgarsyssel Museum i Sarpsborg hvor de gamle kirkeruiner fra 1000-1100 årene finnes, og vandringen vil følge Pilegrimsveien mot Nidaros på den gamle Kongeveien et stykke før leden bryter av  mot Fredrikstad.

Start 23.sept. kl.0930 ved Borgasyssel museum, Sarpsborg, videre til Metodistkiken - Tune kirke - Frikirken, Greåker - Rolvsøy kirke - Hans Nilsen Hauges  fødested - Gamle Glemmen kirke - Domkirken, Fredrikstad - St.Birgitta katolske kirke, - og ender så opp i Metodistkirken i Fredrikstad for en enkel fellesmiddag på kvelden, med ankomst kl. 1930 etter en  vandring på 21,7 km i Nedre Glommaregionen.

Lørdag kveld kl. 2200 åpner Metodistkirken, Fredrikstad  for en vigilie, bønnevake gjennom natten (1 times intervaller) fram til den keltiskinspirerte gudstjenesten som  begynner søndag 24.sept kl. 1100, og hvor Borg bispedømmes nye biskop Helga H. Byfuglien vil  være dagens taler. Biskop Byfuglien vil også være med på lørdagens vandring. Selvfølgelig er vandringen åpen for alle som ønsker å delta, og alle er velkomne til å benytte  muligheten  til å bli bedre kjent med deler av Østfoldhistorien. 

Mandag 25.sept blir det kunsthappening for barn, og på kvelden er det fremmede matretter som står i fokus i samarbeide med Flyktningemottaket i Fredrikstad. Tirsdag 26.sept blir det gladjazzkveld med Undeceded Jazzband og onsdag 27. sept. avslutter uken med konserten ”Blanda drops” med Bjørnar Spydevold og Ivar Haugen. Det blir altså en fin ”Vandring i en forunderlig have” med utgangspunkt i pilegrimsvandring.

Nærmere detaljer kan fåes ved henv. til Øyvind Nordby, tlf. 900 22 432 el. 69 31 75 93


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.